Spots, een essentieel ingrediënt om een authentieke sfeer te creëren

Hoewel ze zelden het middelpunt van een kamer vormen, spelen spots een belangrijke rol in elk interieur. Ze bewijzen hun waarde door de nadruk te leggen op een schilderij bijvoorbeeld, of de kamer van voldoende functioneel licht te voorzien of zelfs het creëren van een warme en gezellige sfeer. Met veel verschillende ontwerpen, basissen, standen, wattages en gloeilampen brengt onze ruime spotcollectie een grote flexibiliteit in uw interieurontwerp.

Onze portefeuille bestaat uit meer dan tachtig verschillende spots in verschillende stijlen. Zo zijn er de peervormige Poire en de strakke Fiston collecties, beide elegante spots. Voor een authentieke en tijdloze uitstraling zijn de Comète, Coupette en Centonze geweldige opties. Naast de meer klassieke spots zoals de Poire en de Fleure is er ook de moderne Marron: een strakke, naakte spot met een industriële uitstraling. En als laatste zijn er de speelse Tubelumspots met hun verrassend gepolijste interieur.

(Project door AA+ Ontwerpbureau en foto door M. van Oosten)

De Marron spots in een bronze afwerking.

In een gelijkaardige setting, maar toch volledig verschillend dan de Marron: de Comète spots. 

Hoe de juiste sfeer te creëren met spots

Wat al onze spots gemeen hebben is dat ze zijn uitgerust met de nieuwste lichttechnologie. Daarvan uitgaande zijn de mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren bijna eindeloos. Ten eerste zijn er verschillende basissen beschikbaar (al dan niet met transformator) om aan elke stijl en behoefte te voldoen. Of u nu één enkele spot wilt gebruiken, een combinatie van spots op één voet, een spot op rail of spots die naadloos in elk plafond zijn geïntegreerd, wij hebben verschillende mogelijkheden beschikbaar. Sommige van onze spots zijn op verzoek zelfs aan te passen aan DALI-domotica systemen, aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Drie Poire spots on profile met een brushed nickel afwerking.

De Centonze spots on track. 

De veelzijdigheid van onze spotcollecties wordt verder vergroot door de verschillende mogelijke stralingshoeken die extra flexibiliteit geven voor het lichteffect. Dan zijn er nog de afwerkingen. Zoals de meeste van onze armaturen zijn onze spots verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder brons, geborsteld nikkel en chroom. Andere afwerkingen zoals gepolijst messing zijn mogelijk op aanvraag.

Authentage Fiston spotlight in different finishesThe Fiston spot in four different finishes: bronze, chrome, polished brass and brushed nickel. 

De laatste - en zeer belangrijke factor voor het creëren van de juiste sfeer met uw verlichting - is de lichtbron zelf. Afhankelijk van het type lamp en het wattage kan het resultaat totaal verschillend zijn. Omdat het licht zelf de sfeer van een ruimte bepaalt, is de lichtbron een belangrijk element bij de keuze en installatie van een verlichtingsarmatuur. Onze lampenlijst helpt u daarbij: in deze lijst vindt u een uitgebreid overzicht van de beschikbare lichtbronnen voor elk van onze armaturen, en natuurlijk het soort licht dat het in de ruimte zal uitstralen.

Om onze lampenlijst te consulteren, log in op jouw professioneel account of registreer hier.

De foto's in dit artikel mogen niet worden gebruikt zonder de toestemming van Authentage.

Click here to contact us and receive more information about our lighting